понеділок, 18 вересня 2017 р.

Календарний інформер : вересень!

Початок нового навчального року відкриваємо  новими виставками, які ознайомлять наших читачів з новинками літератури та зі святами і подіями, які відбулися в цей період. Отже, відкриває наш календарний інформер виставка "Грамотність  - запорука успіху" до Міжнародного дня грамотності.
З чого починається грамотність?
Грамотність починається з уміння читати. Читати треба завжди і всюди. Якщо ви читаєте 11 сторінок на день, то ви підтримуєте ті вміння , які вже маєте. Щоб покращити свої вміння, потрібно читати більше цієї норми.
Грамотність - це ще і вміння писати. Щоб писати добре, треба вчитися вільно записувати свої думки протягом 20 хвилин щоденно. Спробуйте !
Студенти іноді говорять, що вони люблять комп'ютер, а не книгу. Проте в тих країнах, де комп'ютери є у більшості шкіл та сімей (Велика Британія, США), діти стали читати більше і частіше відвідувати бібліотеки.
А що ми робимо, коли працюємо на комп'ютері?
Ми пишемо і читаємо. І це допомагає нам писати і читати краще, навчає складати текст для читання іншими людьми. Ми багато думаємо, коли читаємо! Саме тому вчителі і кажуть, що
головні вміння, які відрізняють людину від тварини - це вміння читати і писати !

"Дивись українське - твори своє майбутнє!" ця виставка присвячена Дню українського кіно — це свято кінематографістів — працівників цього дивного мистецтва — і його любителів по всьому світу.

9 вересня Україна відзначала 105 річницю від дня народження українського письменника, сатирика, гумориста Федіра Маківчука. Наша полиця під назвою "Любов'ю окрилений сміх" знайомить читачів з письменником та його цікавими творами. Смійтеся на здоров'я! 

Немає коментарів:

Дописати коментар