середу, 23 березня 2016 р.

Книга від видавництва до читача

«Людина, для якої книжка уже в дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчує себе обділеною, збіднілою, спустошеною» В.Сухомлинський

Під такою назвою пройшов творчий звіт циклової комісії  викладачів бібліотечних дисциплін, студентів І та ІІ курсу спеціальності "Бібліотечна справа" та бібліотекарів Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка.




"Книга - джерело інформації, яке несе на своїх хвилях знання, мудрість, досвід, творчість, мрії тих, хто жив до нас, для нашого майбутнього."




Основною темою звіту була, звичайно, книга, її шлях від видавництва до читача.
Глядачам була представлена цікава інформація про бібліотечні процеси технічної та бібліографічної обробки, а також різні форми популяризації книги у бібліотеці.






 Згадали і наш блог)))

Під час звіту, глядачам було представлено ще й іншу сторону бібліотеки. Бібліотеки як культурного закладу, центру дозвілля.
Книгозбірні сьогодні - це інформаційні, культурні, освітні заклади, які роблять важливий внесок у розвиток українського державотворення, сприяючи розбудові громадянського суспільства.
Бібліотека стала центром дозвілля та особистісного спілкування, психологічного розвантаження користувачів. Вона живе, працює, "кипить" своїм життям і не втрачає надії на кращі часи.

Наша бібліотека підготувала виставку літератури "Джерела народних талантів", де зібрали книги в яких ми завжди шукаємо натхнення. Це книги по вишивці, бісероплетінню, орігамі, писанкарству, рукоділлю. Також на звіті комісії святкову залу прикрашали творчі роботи викладачів, бібліотекарів та студентів (вишиті бісером ікони та картини, гердани).


Сьогодні, в час духовного відродження України, значно збільшився інтерес читачів до її історичного минулого, зростає роль краєзнавства, зокрема його культурно-мистецьких, літературних напрямів. Саме бібліотека формує особистість на ґрунті історії, культури, традицій народу.