пʼятницю, 27 травня 2016 р.

Тести для студентів

Зараз всі студенти готуються до іспитів. Пропоную Вашій увазі тести на тему "Культура і мистецтво". Онлайн-тесты на oltest.ru: Культура и искусство Для студентов ВУЗов: Культура и искусство. Бесплатные онлайн-тесты с отображением правильных ответов и возможностью скачать все вопросы одним файлом.

10 підказок для швидкого читання

10 підказок для швидкого читання

Вчені пояснили різницю між читанням з екрана і з паперу

Вчені пояснили різницю між читанням з екрана і з паперу

пʼятницю, 6 травня 2016 р.

День Перемоги

http://goo.gl/vSZNFa


Дорогі наші ветерани!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди 71-ї річниці Перемоги.
Це свято – одне з найвеличніших та найшанованіших, воістину всенародне, це – символ героїзму, самовідданої любові до рідної землі, світлої пам’яті про мільйони загиблих і нескореної сили духу захисників Вітчизни.

Немає у світі такої міри, якою можна було б виміряти ваш подвиг, не вистачить слів, якими б людство могло висловити вам подяку за порятунок від фашистського поневолення.
Низький уклін вам, наші славні переможці!
Від всього серця бажаю Вам, дорогі ветерани, міцного здоров’я, довголіття і добробуту, бадьорості духу, гарного святкового настрою і оптимізму.











8 травня - День Матері!

ВІТАЄМО З ДНЕМ МАТЕРІ!!!

https://goo.gl/etblu8
Низький уклін тобі, кохана,
В цей день великий, люба ненько,
За ті важкі години ранні,
За золоте твоє серденько,
Що все віддало в любім зриві,
Щоб тільки ми були щасливі!

   У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пісня жайворонка, теплий весняний вітер приносить Свято матері, яке народилося в далекій Філадельфії завдяки зусиллям молодої американки Анни Джарвіс. Вона втратила свою матір. Смерть була раптовою і передчасною. Анна звернулася з листами до конгресменів та Президента Америки, у яких запропонувала раз на рік, навесні, вшановувати матір. Ідею Анни Джарвіс підхопили у світі.
  Вперше в Україні, в Галичині, це свято відзначалося в 1929 році. У цей день люди в національному одязі йшли зранку до церкви на богослужіння, а пізніше тисячі дітей під звуки музики, з квітами в руках йшли вулицями міст чи сіл до площі, де відбувалося свято. Пісні, вірші, вистави, виставки виробів, квіти, жарти, сміх були адресовані матерям.
  Після 1939 року це свято було заборонене. Але відновлюється Україна, а разом з нею і ті свята, які були дорогими нашому народові. З 1990 року Свято матері повернулося в Україну і святкується у другу неділю травня.
  Місяць травень — це місяць Небесної Матері Діви Марії, яка для нашого народу є особливо шанованою, заступницею скривджених і знедолених, яка благословила у хресну путь свого єдиного Сина — Спасителя людства. І сьогоднішнє свято — це свято Божої Матері, матері України і нашої земної матері, яка дала нам життя. Адже саме вони є тими чистими джерелами, з котрих людина живиться від першого свого подиху на цьому світі до останніх днів життя.