середу, 14 грудня 2016 р.

Всеукраїнський тиждень права


Кожен із нас – частинка суспільства, і наскільки гармонійним буде співіснування залежить, переважно, від вас як особистості. Людина від народження наділена правами, а з часом у процесі життя, після досягнення встановленого законом віку, набуває здатності мати обов'язки і нести відповідальність за свої дії.
Однак запам’ятайте: поряд з вами проживають люди, які також мають права. Тому реалізовувати свої права, не порушуючи при цьому прав та інтересів інших,- це своєрідне мистецтво.
Досягти такого балансу можливо тільки завдяки високій правовій свідомості, грамотності, відповідальності, а перш за все тоді, коли ти в своїх діях керуєшся совістю, порядністю, людяністю, добрими намірами, чесністю, повагою до оточуючих.
Найважливіші для людини та суспільства відносини, упорядковані нормами права, тобто нормами, записаними в законах, і кожна людина перебуває під їхнім впливом.Нині Україна просувається по шляху побудови правової держави. У цей період важливим є формування у народу України нового правового мислення, набуття знань про життєво необхідні закони й уміння використовувати їх у повсякденному житті.
Звертаюсь до Вас студенство, ви не повинні бути осторонь, оскільки молодь - це та сила, яка в змозі здійснити перетворення на краще і забезпечити більш справедливе майбутнє держави.
Незабаром вам відповідати за життя нашої країни. Адже недарма говориться «Держава будується не в майбутньому, вона будується сьогодні». Ви своїми знаннями, своєю працею маєте доводити свою любов до держави, Хочеться вірити, що ви зробите це гідно, щоб кожен міг би сказати: Я громадяни України!
В бібліотеці діє виставка літератури, яка надає читачам інформацію про права та обов'язки громадянина України.

http://pedpresa.ua/wp-content/uploads/2015/12/1414662744_0136.jpg





Немає коментарів:

Дописати коментар