четвер, 28 грудня 2017 р.

Грудневі заходи

Україна здавна славиться своїми традиціями. Український народ, звичайно ж, не може забувати про святкування колоритних і неповторних свят. Це ще одна можливість потрапити в часи минувшини, перегорнути сторінку історії теперішнього, показати приклад майбутнім поколінням.
У ніч з 12 на 13 грудня оживає ще одна українська історія звичаїв і традицій – свято Андрія. За давньою християнською легендою, Андрій був першим з апостолів, хто пішов слідом за Ісусом. З усіх свят річного календарного циклу день Андрія Первозванного є одним із таємничих, адже саме у цей час можна дізнатись про свою долю, а також взяти участь в кусанні Калити, посмакувати українськими стравами, провести вечір у затишній атмосфері і хорошій компанії.
Святкування Андріївських вечорниць не могло обійти стін і нашої бібліотеки. Цьогоріч атмосферу українських традицій створювали студенти ІІ курсу з викладачем.
Тепло і затишок панували скрізь. Українська музика та пісня пробудили нотку патріотичності в душі. Вишиванки, яскраво декорована зала в українському стилі, аромат вареників та пампушок перенесли усіх в часи минувшини, вкотре дали зрозуміти, що Україна багата на традиції та звичаї. Усі з неабиякою цікавістю спостерігали за відтвореним фрагментом народного свята, дізнавались про свою долю, насолоджувались піснями, жартами, музикою, смакували запашну Калиту та, звичайно, не обійшлося і без книг, на яких ми ворожили.























Немає коментарів:

Дописати коментар